като се запали колата нетрака, трака като загрее и шумът идва от картера, ватре нещо става но интересното е че шума е като на някоя танка ламаринка която е захваната за двигателя и дранка. някои ако може да помогне да ми каже какво да правя ,че тя си е така откакто я купих, и си мислех 4е е нещо за стягане отвън но уви, някой по образован и разбиращ човек да ми каже какво да правя, да карам ли или да се моля да не ме остави на патя, 4е сега нямам пари за ремонт и всичко сам си правя
Известие
Collapse
No announcement yet.
тракане в картера на 156
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Първоначално публикувано от vip86 Покажи съобщениекато се запали колата нетрака, трака като загрее и шумът идва от картера, ватре нещо става но интересното е че шума е като на някоя танка ламаринка която е захваната за двигателя и дранка. някои ако може да помогне да ми каже какво да правя ,че тя си е така откакто я купих, и си мислех 4е е нещо за стягане отвън но уви, някой по образован и разбиращ човек да ми каже какво да правя, да карам ли или да се моля да не ме остави на патя, 4е сега нямам пари за ремонт и всичко сам си правя156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
Bosch Motronic M2.10.4 MPFi
-
Първоначално публикувано от vip86 Покажи съобщениекато се запали колата нетрака, трака като загрее и шумът идва от картера, ватре нещо става но интересното е че шума е като на някоя танка ламаринка която е захваната за двигателя и дранка. някои ако може да помогне да ми каже какво да правя ,че тя си е така откакто я купих, и си мислех 4е е нещо за стягане отвън но уви, някой по образован и разбиращ човек да ми каже какво да правя, да карам ли или да се моля да не ме остави на патя, 4е сега нямам пари за ремонт и всичко сам си правя
обикновенно когато загрее колата почва да трака когато е счупен
по-добре я откарай при някой майстор да чуее,защото шума се предава по метала и трудно се разбира от къде е
когато подадеш газ ли се чува и при какви оборотиsigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
ALFA ROMEO 2.0JTS ex
ALFA ROMEO Crosswagon Q4
Продавам Алфи на части!
Comment
-
Първоначално публикувано от lubo_red Покажи съобщениеда не е биален лагер
обикновенно когато загрее колата почва да трака когато е счупен
по-добре я откарай при някой майстор да чуее,защото шума се предава по метала и трудно се разбира от къде е
когато подадеш газ ли се чува и при какви оборотитова ми го каза един стар майстор
Това се прави когато още не е станал силен този тракащ шум
Comment
-
Първоначално публикувано от RaZZoR Покажи съобщениеколега биелен лагер не се чупи а "повлича"!и се разбира най-добре когато сложиш една дървена летва на картера и си допреш ухототова ми го каза един стар майстор
Това се прави когато още не е станал силен този тракащ шум
sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
ALFA ROMEO 2.0JTS ex
ALFA ROMEO Crosswagon Q4
Продавам Алфи на части!
Comment
-
Така, та значи вътре в самия картер има една голяма пластина захваната през целия картер с болтове(това е в самия картер отвътрешната страна) и ако някой от тях се е разхлабил вероятно ще скърца и трака(от вибрациите), и понеже преди да загрее колата маслото не е разбито и тогава вероятно няма да трака!!! Лошото в случая е че трябва да се сменя маслото ако сваляш картер, но ако е това определено е по-малка болка от гореспоменатите неща, но и аз не съм 100% сигурен!!! Знам, че като свалях моя картер ми се стори доста лимбизе тая пластина(според мен ако е тя, не е болка за умиране)!!!
Comment
-
Първоначално публикувано от fein86 Покажи съобщениеЗабравих да спомена, че тази пластина минава точно около смукателя на маслото(може би за някаква защита от удар или знам ли), захваната е за самия картер и е от тънка ламарина направена!
Comment
-
Първоначално публикувано от RaZZoR Покажи съобщениенай-вероятно е точно от там-сега се сетих че мойта е махната,понеже колата е имала лек удар в картераFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеЕ как е оттам,като е махната,нещо не схванах.Тази ламарина е за да не се разплисква много маслото при завои,и всмукателя да остане на сухо.От нея трудно ще трака от един-два развити болта,трябва почти всичките да са развити за да трака.Не хич хубаво да се кара без нея,и ако наистина я нямаш,според мен проблема ти е в биелните лагери.Отивай на сервиз да ти свалят картера,то ще си покаженеговата е свалена, а на колегата който задава въпроса му трака
Comment
-
Първоначално публикувано от fein86 Покажи съобщениеНе четеш всичконеговата е свалена, а на колегата който задава въпроса му трака
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеКакто и да е,ламарината трябва да я има,в противен случай рано или късно всичко свършва
Comment
-
Както каза МЪри тази пластина ТРЯБВА да я има иначе, ако я подкараш колата по завои колата остава без масло и....се сещате...Даже един колега от ГТВ форума беше без тази пластина и резултата беше основен ремонт и сега реве, че му горяла масло (element_jori или нещо такова)...Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеКакто каза МЪри тази пластина ТРЯБВА да я има иначе, ако я подкараш колата по завои колата остава без масло и....се сещате...Даже един колега от ГТВ форума беше без тази пластина и резултата беше основен ремонт и сега реве, че му горяла масло (element_jori или нещо такова)...
Comment
Comment